Κολύμβηση

ΑΓΩΝΑΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ – ΔΙΑΠΛΟΥΣ ΔΙΩΡΥΓΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

24 Σεπτεμβρίου 2017

Υπό την Αιγίδα

aedik
gge
seo
lotypo_dlpath_260220152

Στόχος της Διοργάνωσης είναι να προσελκύσει κολυμβητές τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό έτσι ώστε να καθιερωθεί ως Διεθνές Αθλητικό Γεγονός και  ταυτόχρονα να αναδειχθεί η αξία ενός  από τα σημαντικότερα έργα της σύγχρονης Ελλάδας (η Διώρυγα της Κορίνθου), αλλά και να προβληθεί τουριστικά η ευρύτερη περιοχή και η πλούσια πολιτιστική και ιστορική της κληρονομιά.

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Το πρόγραμμα του αγώνα την ημέρα διεξαγωγής της Διοργάνωσης είναι:

Λειτουργία Γραμματείας: 9.00 – 10.00

Εκκίνηση: 10.30

Τερματισμός: 14.30 (ανώτερο χρονικό όριο)

Απονομές: 15.00

Γιορτή/Παράλληλες Εκδηλώσεις: 12.00 – …….

Υπάρχει περίπτωση να αλλάξει η ώρα εκκίνησης αν τα θαλάσσια ρεύματα που επικρατούν στη διώρυγα δεν το επιτρέπουν. Θα σας ενημερώνουμε διαρκώς με ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα  και τα κοινωνικά δίκτυα της Διοργάνωσης.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Οι συμμετέχοντες θα κολυμπήσουν 6.343 μέτρα κατά μήκος της διώρυγας της Κορίνθου.

Ένα από τα σημαντικότερα έργα της σύγχρονης Ελλάδας, που διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο για το εμπόριο της Μεσογείου, η διώρυγα του Ισθμού της Κορίνθου, αποτέλεσε έμπνευση αιώνων και ολοκληρώθηκε… 25 αιώνες μετά τη σύλληψη της ιδέας της.

Η «Άφνειος Κόρινθος» υπήρξε από την αρχαιότητα μια από τις πιο σημαντικές πόλεις του τότε γνωστού κόσμου, αλλά και της σύγχρονης Ελλάδας. Η γεωγραφική της θέση την ανέδειξε σε σπουδαίο Ναυτικό, Εμπορικό και Πολιτιστικό κέντρο.

Το συνολικό μήκος της Διώρυγας ανέρχεται στα 6.343 μέτρα, εκ των οποίων τα 540 μέτρα καταλαμβάνουν οι προλιμένες Ισθμίας και Ποσειδωνίας.

Η αφετηρία μετρήσεως βρίσκεται στον άξονα της Διώρυγας σε σταθερό σημείο 83 μέτρα από τους λιμενοβραχίονες Ποσειδωνίας και τελειώνει σε σημείο του άξονα 40 μέτρα από το λιμενοβραχίονα Ισθμίας.

Το μέγιστο πλάτος της Διώρυγας είναι 24.60 μέτρα στην επιφάνεια της θάλασσας και 21 μέτρα στο βυθό. Το βάθος της Διώρυγας ανέρχεται στα 8 μέτρα.

_DSC2857-CANAL-DE-CORINTHE-(2)
_DSC2857-CANAL-DE-CORINTHE-(3)

ΕΚΚΙΝΗΣΗ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ

Τα σημεία εκκίνησης  και τερματισμού του αγώνα θα ανακοινωθούν πέντε (5) ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του και οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν από την ιστοσελίδα της Διοργάνωσης  και με email από την Οργανωτική Επιτροπή του Αγώνα.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κατά μήκος της διώρυγας υπάρχουν ρεύματα (21/2 – 3 κόμβους), τα οποία αλλάζουν κατεύθυνση κάθε έξι (6) ώρες περίπου.

Για την ασφάλεια των συμμετεχόντων η εκκίνηση θα δοθεί από την πλευρά της διώρυγας όπου τα θαλάσσια ρεύματα ρέουν προς όφελος τους.

Η εκκίνηση θα δοθεί σε μία από τις δύο (2) σύγχρονες βυθιζόμενες γέφυρες (Ισθμίας ή Ποσειδωνίας) – ανάλογα με τη ροή των ρευμάτων – και ο τερματισμός θα γίνει εντός της θάλασσας σε ειδική διαμορφωμένη αψίδα.

Λόγω του περιορισμένου πλάτους της διώρυγας, η εκκίνηση θα γίνεται ανά ομάδες των εβδομήντα (70) ατόμων με χρονική διαδορά δύο (2) λεπτών. Οι ομάδες θα καθοριστούν με βάση το έτος γεννήσεως  που έχουν δηλώσει οι συμμετέχοντες και τη κατηγορία στην οποία ανήκουν.

Χρονικό όριο τερματισμού ορίζονται οι τέσσερεις (4) ώρες.

_DSC2857-CANAL-DE-CORINTHE-(15)
_DSC2857-CANAL-DE-CORINTHE-(16)
_DSC2857-CANAL-DE-CORINTHE-(17)

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι συμμετέχοντες στον αγώνα θα πρέπει:

 1. να έχουν συμπληρώσει το 13ο έτος της ηλικίας τους
 2. να έχουν αποδεχτεί ότι κολυμπούν με δική τους ευθύνη και η διοργανώτρια αρχή δεν φέρει καμμία ευθύνη για ότι συμβεί πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα
 3. να βρίσκονται στο χώρο της γραμματείας του αγώνα (θα ανακοινωθεί από την οργανωτική επιτροπή) τουλάχιστον μία και μισή (1.30) ώρα πριν την έναρξη του αγώνα. Απαραίτητη η επίδειξη νομίμου εγγράφου ταυτοπροσωπίας.
 4. να φορούν το ειδικό σκουφάκι που θα έχουν παραλάβει από την οργανωτική επιτροπή και να αναγράφεται ο αριθμός συμμετοχής τους και στα δύο χέρια ψηλά σε εμφανές σημείο (η αναγραφή του αριθμού θα γίνει από το προσωπικό της γραμματείας)
 5. δεν έχουν δικαίωμα κατά τη διάρκεια του αγώνα να χρησιμοποιήσουν οποιδήποτε βοηθητικό κολυμβητικό μέσο  (βατραχοπέδιλα, σανίδα κλπ)
 6. να μην κάνουν χρήση απαγορευμένων ουσιών
 7. να προστατεύουν το φυσικό περιβάλλον της διώρυγας από κάθε ρύπανση
 8. σε περίπτωση εγκατάλειψης είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν τις εντολές της Οργανωτικής Επιτροπής (παράδοση chip χρονομέτρησης, μεταφοράς τους με σκάφος της επιτροπής στο σημείο τερματισμού)
 9. το ανώτερο όριο τερματισμού είναι τέσσερεις ώρες. Σε περίπτωση που κάποιος συμμετέχων/ουσα ξεπεράσει το χρονικό όριο, είναι υποχρεωμένος να επιβιβαστεί σε σκάφος της Οργανωτικής Επιτροπής και να μεταφερθεί στον τερματισμό
 10. όλοι οι συμμετέχοντες που θα τερματίσουν εντός του χρονικού ορίου και σύμφωνα με τους κανονισμούς θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο του αγώνα. Στους τρεις (3) πρώτους κάθε κατηγορίας θα δοθούν κύπελλα

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής στον Αγώνα Κολύμβησης – Διάπλους Διώρυγας Κορίνθου έχουν όσοι:

 • έχουν συμπληρώσει το 13ο έτος της ηλικίας τους
 • έχουν συμπληρώσει και υποβάλλει τη Φόρμα Συμμετοχής (πληροφορίες εδώ)
 • έχουν καταβάλλει το κόστος συμμετοχής στον τραπεζικό λογαριασμό της διοργάνωσης το αργότερο τρεις (3) ημέρες μετά την υποβολή της φόρμας συμμετοχής (πληροφορίες εδώ)
 • έχουν διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους συμμετοχής στη διοργάνωση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Χωρίς στολή:

 1. Άνδρες – Γυναίκες από 13 έως 17 ετών.
 2. Άνδρες – Γυναίκες από 18 έως 29 ετών.
 3. Άνδρες – Γυναίκες από 30 έως 39 ετών.
 4. Άνδρες – Γυναίκες από 40 έως 49 ετών.
 5. Άνδρες – Γυναίκες από 50+ ετών

Με στολή :

 1. Άνδρες – Γυναίκες από 12 έως 39 ετών.
 2. Άνδρες – Γυναίκες από 40+ ετών.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ / ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Κατά τη διάρκεια του αγώνα προσωπικό Ιατρικών Υπηρεσιών, Διασωστικών Ομάδων, και Πρώτων Βοηθειών θα βρίσκεται στην περιοχή εκκίνησης – τερματισμού αλλά και σε επιλεγμένα σημεία της διαδρομής για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε επείγοντος ιατρικού ή άλλου περιστατικού με την παροχή άμεσης βοήθειας.

 

ΣΤΑΘΜΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ – ΥΔΡΟΔΟΣΙΑΣ

Εντός της διαδρομής του αγώνα και σε εφανές σημείο θα υπάρχει ειδική πλατφόρμα απ΄όπου οι κολυμβητές θα μπορούν να προμηθευτούν νερό και ισοτονικά. Όσοι συμμετέχοντες το επιθυμούν, μπορούν πριν τηνεκκίνηση να παραδώσουν στη γραμματεία δικά τους ισοτονικά υγρά στα οποία θα αναγράφεται το όνομα τους και ο αριθμός συμμετοχής τους για να τοποθετηθούν στο σταθμό υδροδοσίας.

ΦΥΛΑΞΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ

Οι κολυμβητές θα αποθέσουν στον διαμορφωμένο χώρο φύλαξης τα προσωπικά τους αντικείμενα εντός της τσάντας της Διοργάνωσης η οποία θα πρέπει να φέρει το αυτοκόλλητο με τον αριθμό συμμετοχής τους. Η Οργανωτική Επιτροπή θα τα μεταφέρει στο χώρο τερματισμού για να τα παραλάβουν οι συμμετέχοντες.

ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 • chip χρονομέτρησης
 • επίσημο t-shirt του αγώνα
 • τσάντα διοργάνωσης
 • σκουφάκι κολυμβητή
 • αναμνηστικό μετάλλιο
 • υδροδοσία (ισοτονικά, νερό, gel)
 • φωτογραφία σε ηλεκτρονική μορφή
 • δίπλωμα τερματισμού με το χρόνο σε ηλεκτρονική μορφή
 • φύλαξη προσωπικών αντικειμένων
 • πλήρης υγειονομική κάλυψη
 • πλήρης υποστήριξη των συμμετεχόντων οργανωτικά
 • γιορτή στο χώρο τερματισμού
 • ότι επιπλέον προκύψει θα ανακοινώνεται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Πάρε και εσύ μέρος ως Εθελοντής του Αγώνα Κολύμβησης – Διάπλους Διώρυγας Κορίνθου CROSS THE EUROCANAL και γίνε κομμάτι της γιορτης!

Οι εθελοντές είναι ένας από τους σημαντικότερους συντελεστές μιας αθλητικής Διοργάνωσης. Βοηθούν ενεργά στην προετοιμασία και στη σωστή διεξαγωγή του κάθε αγώνα.

Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής η οποία πηγάζει από τη βασική ανάγκη του ανθρώπου για αλληλεγγύη και συνεισφορά.

Οι εθελοντές πριν από τη διεξαγωγή του αγώνα θα παραλάβουν το t-shirt της Διοργάνωσης με το οποίο υποχρεούνται να εμφανίζονται κατά την απασχόληση τους στην Διοργάνωση.

Όλοι οι εθελοντές θα απασχοληθούν προσφέροντας υπηρεσία την ημέρα διεξαγωγής της Διοργάνωσης.

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΧΟΡΗΓΟΙ

Arena
motoroil
vikos
sportcamp
amalia
kapsalakis